torstai 29. tammikuuta 2015

MIKSI JUURI JASON "ALIVUOKRALAISEKSI"? (OSA 1)


Moni Asuntorakentamisen Kehityssäätiön historiaa tunteva kysyy, mikä mahtaa yhdistää jyväskyläläistä varttuneiden asumisoikeusyhdistystä Jasoa ja helsinkiläistä, mutta viime vuodet Vantaalla Perttu Liukun kotona majaa pitänyttä Asuntorakentamisen Kehityssäätiötä, joka on tullut tunnetuksi osuudestaan yleishyödyllisen asumisoikeusyhtiön AVAIN Asumisoikeus Oy:n omistusjärjestelyihin ja yksityistämiseen. Koskeehan molempia eri lainsäädäntö:

- asumisoikeusyhdistyksiä Laki asumisoikeusyhdistyksistä 28.11.1994/1072 ja

- asumisoikeusyhtiöitä Laki asumisoikeusasunnoista 16.7.1990/650

Voisiko yhdistävä tekijä olla henkilö, joka yhdistää nämä kaksi varsin kaukana toisistaan olevaa tahoa (JASO ja Asuntorakentamisen Kehityssäätiö)? Aikaisempien kirjoitusten antamien vihjeiden ja Googlen tarkennettua hakua eri hakusanayhdistelmillä käyttäen löytyi Jasoa ja ko. säätiötä yhdistäväksi henkilöksi Seppo Ylinen. Asuntorakentamisen Kehityssäätiöllä ja Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:llä on sama puhelinnumero ja sama sähköpostiosoite eli Seppo Ylisen puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

YTJ:n mukaan Asuntorakentamisen Kehityssäätiön puhelinnumero on 0400 643510 ja sähköpostiosoite seppo.t.ylinen@gmail.com. Molemmat 13.1.2015 alkaen kuten osoitekin c/o JASO, Matarankatu 4, 40100 JYVÄSKYLÄ.

Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n verkkosivujen mukaan yhtiön toimitusjohtajan Seppo Ylisen puhelinnumero on 0400 643510 ja sähköpostiosoite seppo.t.ylinen@gmail.com eli samat tiedot kuten YTJ:n mukaan säätiölläkin. Postiosoite on eri, sillä Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n osoite on Hannikaisenkatu 10, 40100 JYVÄSKYLÄ.

”Rakennuttaja” Seppo Ylinen toimii JASOn hallituksen asiantuntijana. Näin ainakin yksi yhdistävä tekijä (henkilö) löytyi JASOlle ja Asuntorakentamisen Kehityssäätiölle. Mutta tämä ei vielä riitä. Miksi kohusäätiö muutti juuri JASOn ”alivuokralaiseksi”, miksi ei Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n osoitteeseen?

Mainittakoon, että Asuntorakentamisen Kehityssäätiötä ja Seppo Ylistä yhdistää muukin kuin yhteinen puhelinnumero ja sähköpostiosoite 13.1.2015 alkaen. Asuntorakentamisen Kehityssäätiön tilivuoden 1.1. – 31.12.2010 tasekirjaan sisältyvän säätiön hallituksen toimintakertomuksen mukaan ”Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta” ja ”Vuosikokouksessa 29.3.2011 jäseniksi valittiin Antti Viinikka, Veikko Siltanen ja Seppo Ylinen”. (Alkuperäinen päivämäärä 29.3.2010 on kynällä korjattu päivämääräksi 29.3.2011.) Tämän kirjoittajalla ei ole tietoa, toimiiko Ylinen edelleen säätiön hallituksen jäsenenä. Onko kellään tietoa säätiön hallituksen nykyisestä kokoonpanosta?

Ylisen aikaisempi tai nykyinen kuuluminen Asuntorakentamisen Kehityssäätiön hallitukseen ei sekään vielä riitä selittämään, miksi kohusäätiö muutti juuri JASOn ”alivuokralaiseksi” ja miksi ei Keski-Suomen Palvelurakennuttaja Oy:n "alivuokralaiseksi"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti